شنبه 3 آذر 1403

رونق ساخت‌ و ساز با ربات‌های مونتاژ کننده

رونق ساخت‌ و ساز با ربات‌های مونتاژ کننده
  تاريخ:دوازدهم آذر 1401 ساعت 14:52   |     کد : 271913   |     مشاهده: 788
به گزارش صنعت نیوز، محققان ربات‌های مونتاژکننده‌ای ساخته‌اند که متشکل از اجزایی هستند که از آن‌ها برای ساختن سازه‌ها استفاده می‌کنند.
به گزارش صنعت نیوز، محققان ربات‌های مونتاژکننده‌ای ساخته‌اند که متشکل از اجزایی هستند که از آن‌ها برای ساختن سازه‌ها استفاده می‌کنند.

این ربات‌ها می‌توانند تصمیم بگیرند ربات‌های بیشتری بسازند تا به ساخت سریع‌تر سازه کمک کنند، یا خود را بزرگ‌تر کنند تا بتوانند سریع‌تر در سراسر سازه حرکت کنند.

پژوهش جدید محققان، آن‌ها را به ایجاد یک سیستم مونتاژ ربات نزدیک‌تر کرده است که کاملاً مستقل و خودجایگزین کننده است و می‌تواند ساختار‌های بزرگ‌تر و توالی ساخت آن‌ها را برنامه‌ریزی کند.

محققان مرکز بیت‌ها و اتم‌ها در مؤسسه فناوری ماساچوست (اِم‌آی‌تی)، سال‌ها روی موضوعاتی مشابه کار کرده‌اند؛ مثلاً پژوهش‌هایی انجام داده‌اند که نشان می‌دهد می‌توان اشیایی مانند یک بال هواپیمای تغییرشکل‌پذیر و یک ماشین مسابقه‌ای کاربردی را از قطعات کوچک، سبک و یکسان مونتاژ کرد. پژوهش کنونی این تیم، بر حاصل پژوهش قبلی بنا شده است که نشان می‌دهد می‌توان از واحد‌های فرعی کوچک ربات‌ها برای مونتاژ سریع مجموعه‌هایی در مقیاس بزرگ استفاده کرد.

سیستمی که این تیم طراحی کرده است شامل ساختار‌هایی بزرگ و کاربردپذیر است که از واحد‌های فرعی ریز و یکسان به نام وُکسِل تشکیل شده است که حجمی معادل یک پیکسل ۲بُعدی دارند. این وُکسِل‌ها پیچیده‌تر از وُکسِل‌هایی هستند که در پژوهش‌های قبلی استفاده شده‌اند؛ زیرا می‌توانند هم نیرو و هم داده را از یک واحد به واحد دیگر منتقل کنند. ربات‌هایی که این ساختار را مونتاژ می‌کنند متشکل از یک رشته وکسل هستند که از ابتدا تا انتها به هم متصل شده‌اند.

ربات وکسل می‌تواند وکسل‌های جداگانه را با استفاده از نقاط اتصالی که در انتهایش وجود دارد، بگیرد. سپس با استفاده از حرکات کِرم‌مانند به موقعیتی برود که می‌تواند وکسل را به ساختار، متصل و آن را آزاد کند. اما ربات فقط درباره نحوه ساخت سازه تصمیم نمی‌گیرد؛ بلکه می‌تواند تصمیم بگیرد ربات‌های بیشتری بسازد تا به ساخت سریع‌تر سازه کمک کند، یا خود را بزرگ‌تر کند تا بتواند سریع‌تر در سراسر سازه حرکت کند.

این تیم پژوهشی قصد دارد در آینده اتصالات قوی‌تری برای ربات‌ها طراحی کند. در حال حاضر، واحد‌های فرعی این‌قدر قوی نیستند که بتوانند بار‌های سنگین را تحمل کنند.

می‌توان از این ربات‌ها برای مونتاژ خانه‌ها و سازه‌های ساخته‌شده با چاپگر سه‌بعدی به‌منظور حفاظت از ساحل در برابر فرسایش و افزایش سطح دریا و همچنین در صنایع خودروسازی و هوانوردی استفاده کرد.

کاربرد دیگر این فناوری در سفر‌های فضایی است: می‌توان ربات‌ها را به سیارات دیگر فرستاد تا قبل از رسیدن انسان‌ها سازه‌های لازم را بنا کنند.

http://sanatnews.ir/News//271913
Share

آدرس ايميل شما:
آدرس ايميل دريافت کنندگان
 



کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است