پنج شنبه 14 آبان 1405

مدیرکل شرکت گاز البرز: مصرف گاز استان باید در زمستان امسال ۲۰ درصد کاهش یابد

  تاريخ:چهاردهم آبان 1405 ساعت 12:23   |     کد : 463320   |     مشاهده: 40
ناصر حسینی امروز (پنجشنبه ۱۴ آبان) در نشست خبری مدیران ارشد صنعت برق و انرژی استان البرز که در سالن شهدای دولت استانداری البرز برگزار شد، با اشاره به وضعیت تولید و مصرف گاز در کشور اظهار کرد: در سال‌های گذشته موضوع ناترازی گاز به مسئله‌ای مزمن تبدیل شده بود و با وجود اینکه ایران از دارندگان ذخایر عظیم نفت و گاز در جهان و از تولیدکنندگان برتر گاز است، در حوزه مصرف انرژی رفتار مناسبی نداریم و جزء کشورهای پرمصرف محسوب می‌شویم.

وی افزود: در فصل زمستان میزان مصرف گاز ایران به اندازه مصرف ۳۰ کشور اروپایی است و بخش زیادی از گازی که تولید می‌شود، در داخل کشور به مصرف می‌رسد.

مدیرکل شرکت گاز استان البرز با اشاره به حادثه ۲۷ اسفند و توقف تولید گاز در تعدادی از پالایشگاه‌های کشور بیان کرد: در پی این حادثه، تولید چهار پالایشگاه متوقف شد و بیش از ۲۳۰ میلیون مترمکعب از تولید روزانه گاز کشور از دست رفت که حدود یک‌چهارم تا یک‌سوم تولید کشور را شامل می‌شد.

حسینی ادامه داد: با تلاش همکاران در شش تا هفت ماه گذشته، حدود ۱۰۰ میلیون مترمکعب از تولید ازدست‌ رفته به چرخه تولید و مصرف کشور بازگشته است، اما همچنان با ناترازی گاز مواجه هستیم و میزان این ناترازی نسبت به گذشته افزایش یافته است.

وی هشدار داد: اگر با همان الگوی مصرف سال گذشته پیش برویم، احتمال بروز تنش گازی در ۱۱ استان کشور وجود دارد و در سه استان نیز این اتفاق قطعی خواهد بود. حتی بروز تنش گازی در استان البرز نیز دور از ذهن نیست.

مدیرکل شرکت گاز البرز با تأکید بر ضرورت مدیریت مصرف گاز اظهار کرد: اگر مصرف به درستی مدیریت نشود، ممکن است مشترکان خانگی در سه استان شمالی کشور با افت فشار و حتی قطع جریان گاز مواجه شوند. بنابراین استان‌های البرز، تهران و سمنان در پایداری تأمین گاز این استان‌ها نقش مهمی دارند.

وی با اشاره به تکلیف ابلاغی برای کاهش ۲۰ درصدی مصرف گاز در استان البرز مطرح کرد: این موضوع به صورت مکتوب ابلاغ شده و لازم است مصرف گاز در تمامی بخش‌ها نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد کاهش یابد.

حسینی با بیان اینکه سال گذشته حدود پنج میلیارد و ۴۴۵ میلیون مترمکعب گاز در استان البرز مصرف شده است، گفت: بیش از ۴۵ درصد این میزان مربوط به بخش خانگی، حدود ۲۷ درصد مربوط به نیروگاه‌ها، ۱۸.۹ درصد مربوط به بخش صنعت و ۹.۲ درصد نیز مربوط به سایر مشترکان بوده است.

وی با اشاره به سهم بالای بخش خانگی در مصرف گاز استان اظهار کرد: در روزهای سرد سال، بیش از ۸۰ درصد گاز مصرفی استان در بخش خانگی مصرف می‌شود و به همین دلیل مدیریت مصرف در این بخش اهمیت زیادی دارد.

مدیرکل شرکت گاز استان البرز با اشاره به میزان مصرف روزانه گاز در زمستان سال گذشته بیان کرد: متوسط مصرف روزانه گاز استان در این ایام حدود ۱۹ میلیون مترمکعب بود و برای تحقق کاهش ۲۰ درصدی، باید بیش از سه میلیون و ۸۰۰ هزار مترمکعب از این میزان کاسته شود.

حسینی ادامه داد: کل مصرف روزانه بخش صنعت استان حدود پنج میلیون مترمکعب است و اگر بخش خانگی در مدیریت مصرف همکاری نکند، ناچار به اعمال محدودیت‌های بیشتری در بخش صنعت خواهیم بود.

وی با تشریح تأثیر میزان همکاری مشترکان خانگی بر محدودیت صنایع عنوان کرد: اگر بخش خانگی ۱۰ درصد در مصرف خود صرفه‌جویی کند، میزان محدودیت در بخش صنعت به حدود ۵۰ درصد می‌رسد؛ با همکاری ۱۵ درصدی این میزان به حدود ۳۰ درصد کاهش می‌یابد و در صورت تحقق کاهش ۲۰ درصدی مصرف، محدودیت صنایع به حدود ۲۵ درصد خواهد رسید.

مدیرکل شرکت گاز استان البرز با بیان اینکه اعمال محدودیت برای صنایع به تولید و اشتغال استان آسیب می‌زند، یادآور شد: بخشی از صنایع امکان استفاده از سوخت جایگزین را دارند و تمهیدات لازم برای تأمین سوخت دوم نیز در حال انجام است، اما هدف این است که با مدیریت مصرف در بخش خانگی، محدودیت کمتری به صنایع تحمیل شود.

حسینی با اشاره به وضعیت الگوی مصرف مشترکان خانگی استان در سال گذشته گفت: ۶۴ درصد مشترکان خانگی استان خوش‌مصرف بودند و ۵۴.۷ درصد گاز مصرفی این بخش را به خود اختصاص دادند. همچنین ۱۸ درصد مشترکان در آستانه ورود به گروه پرمصرف قرار دارند که حدود ۲۲ درصد مصرف گاز بخش خانگی مربوط به این گروه است.

وی افزود: ۱۴ درصد مشترکان در گروه پرمصرف قرار دارند که حدود ۱۸ درصد گاز مصرفی بخش خانگی را به خود اختصاص می‌دهند و سه درصد نیز در گروه بدمصرف هستند. که بررسی و اعمال محدودیت‌های بیشتر برای آنها در دستور کار قرار دارد.

مدیرکل شرکت گاز البرز با اشاره به وجود بیش از ۶۰۰۰ ویلای خالی از سکنه در استان عنوان کرد: برخی از این ویلاها در فصل زمستان سیستم‌های گرمایشی و حتی روشنایی خود را روشن نگه می‌دارند تا در زمان حضور مالکان، فضای ویلا گرم باشد. در حالی که این موضوع موجب مصرف حجم زیادی از گاز می‌شود.

حسینی تأکید کرد: با شروع فصل سرما، گاز ویلاهای خالی از سکنه قطع خواهد شد و از مالکان و ساکنان این واحدها درخواست می‌کنیم برای تعیین وضعیت سکونت و مصرف خود پیگیری لازم را انجام دهند.

وی با بیان اینکه شرکت گاز تنها انتظار مدیریت مصرف از مردم ندارد، به اقدامات این شرکت برای کاهش ناترازی اشاره و اظهار کرد: استفاده از ظرفیت شرکت‌های کارور انرژی از جمله برنامه‌های در حال اجراست. این شرکت‌ها با آموزش و اجرای اقدامات بهینه‌سازی در بخش‌های مختلف، به مشترکان کمک می‌کنند مصرف خود را کاهش دهند و در ازای صرفه‌جویی نیز پاداش دریافت کنند.

مدیرکل شرکت گاز استان البرز از اجرای طرح تعویض بخاری‌های فرسوده با بخاری‌های پربازده خبر داد و اظهار کرد: این طرح به صورت رایگان در مناطق سردسیر استان، به ویژه در محدوده جاده چالوس و شهر آسارا، در حال اجراست و در مجموع تعویض ۱۸۰ هزار بخاری در استان پیش‌بینی شده است.

حسینی بیان کرد: در گام نخست، تعویض ۱۰ هزار بخاری در دستور کار قرار گرفته و دو شرکت تولید کننده نیز در اجرای این طرح مشارکت دارند.

وی همچنین از اجرای طرح بهینه‌سازی موتورخانه‌ها خبر داد و گفت: تعهد امسال شرکت گاز استان، بهینه‌سازی ۷۰۰ موتورخانه بود، اما تاکنون حدود ۱۰۰۰ موتورخانه بهینه‌ سازی شده و ۳۰۰ موتورخانه دیگر نیز تا پایان سال به این طرح اضافه می‌شود.

مدیرکل شرکت گاز البرز با اشاره به برنامه هوشمندسازی مصرف گاز اظهار کرد: هوشمندسازی ۲۰۰ واحد در استان برای امسال برنامه‌ریزی شده است. همچنین تاکنون بهینه‌سازی حدود ۶۷۰۰ واحد در سطح استان انجام شده است.

حسینی با اشاره به برنامه کاهش هدررفت گاز در شبکه نیز گفت: نشت صفر شعاری است که در استان البرز دنبال می‌کنیم و تلاش داریم با بازرسی تأسیسات و شبکه‌های گازرسانی، نشتی گاز را به حداقل برسانیم تا بتوانیم حجم قابل توجهی از گاز را ذخیره کنیم.

مدیرکل شرکت گاز استان البرز افزود: متأسفانه عادت کرده‌ایم دمای خانه را به ۲۷ تا ۲۸ درجه برسانیم و سپس به دلیل گرمای زیاد پنجره‌ها را باز کنیم. در حالی که دمای آسایش بین ۱۸ تا ۲۰ درجه مبنای علمی دارد و رعایت این دما می‌تواند به کاهش مصرف گاز کمک کند.

https://sanatnews.ir/News/1/463320
Share

آدرس ايميل شما:
آدرس ايميل دريافت کنندگان
 



کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است