موشک منفجر شده «نیو گلن» قبل از پایان سال جاری دوباره پرواز خواهد کرد
تاريخ : دوازدهم خرداد 1405 ساعت 10:14   کد : 439417
مدیرعامل شرکت فضایی خصوصی «بلو اوریجین» می‌گوید موشک «نیو گلن» که چند روز قبل روی سکوی پرتاب منفجر شد، قبل از پایان سال جاری میلادی دوباره به پرواز درخواهد آمد. البته رئیس ناسا معتقد است که آن سکوی پرتاب ممکن است تا سال ۲۰۲۸ قابل استفاده نباشد.

به گزارش ایسنا، شرکت «بلو اوریجین»(Blue Origin) ممکن است مجبور باشد که فوری‌ترین ماموریت‌های ناسا به کره ماه را کنار بگذارد.

جرد آیزاکمن(Jared Isaacman)، رئیس ناسا به CNBC گفت که زمان زیادی طول خواهد کشید تا «بلو اوریجین» بتواند سکوی پرتاب موشک «نیو گلن» را که در ۲۸ مه 2026 منفجر شد، بازسازی کند و بازه زمانی ۲۰۲۸ در محدوده احتمالات است.

با این حال، دیو لیمپ(Dave Limp)، مدیرعامل «بلو اوریجین» معتقد است که شرکتش می‌تواند آن را خیلی خیلی زودتر تعمیر کند. وی گفت: ما قبل از پایان امسال دوباره پرواز خواهیم کرد.

اگر به خاطر داشته باشید، سکوی پرتاب «بلو اوریجین» واقع در تاسیسات فضایی «کیپ کاناوِرال» در حالی که موشک «نیو گلن» روی آن بود و این شرکت در حال انجام آزمایش آتش‌ثابت برای آماده‌سازی این موشک برای چهارمین ماموریت خود بود، منفجر شد.

آیزاکمن در ۲۹ مه از این مرکز که با نام «مجتمع پرتاب ۳۶» شناخته می‌شود، بازدید کرد تا از نزدیک آسیب‌ها را ببیند و با تیم مربوطه صحبت کند.

«بلو اوریجین» پس از آنکه پس از سومین ماموریتش که در آن نتوانست محموله خود را به مدار برساند، توسط اداره هوانوردی فدرال آمریکا(FAA) زمین‌گیر شد، تازه آزمایش جدید موشک خود را آغاز کرده بود. پس از پایان تحقیقاتی که «نشت برودتی» را علت حادثه یافت، اجازه پرتاب مجدد «نیو گلن» صادر شده بود.

هنوز مشخص نیست چه چیزی باعث انفجار در ۲۸ مه شده است. لیمپ ادعا کرد که «نیو گلن» قبل از پایان امسال، پس از دسترسی مجدد «بلو اوریجین» به سکوی پرتاب و شروع تحقیقات، دوباره پرواز خواهد کرد. وی گفت که مخازن سوخت موشک در وضعیت خوبی هستند و برج پشتیبانی آسیب دیده است، اما می‌توان آن را در جای خود تعمیر کرد، نه اینکه آن را تخریب و جایگزین کرد.

قطعاً به نفع «بلو اوریجین» است که خیلی زود «مجتمع پرتاب ۳۶» را تعمیر کند. این شرکت یکی از ارائه‌دهندگان اصلی پرتاب ناسا برای برنامه‌های «آرتمیس» و پایگاه ماه است و موشک «نیو گلن» در دستیابی به اهداف این آژانس نقش مهمی داشته است.

ناسا حتی «بلو اوریجین» را برای ماموریت «پایگاه ماه ۱» که پاییز امسال پرتاب می‌شود، انتخاب کرده است. علاوه بر این، شرکت خواهر آن (آمازون) که متعلق به «جف بزوس» است، برای پرتاب ماهواره‌های مدار پایین زمین(لئو) برای سرویس پهن‌باندی که قرار بود اواخر امسال راه‌اندازی شود، به «بلو اوریجین» وابسته است. قرار بود چهارمین ماموریت «نیو گلن» ۴۸ ماهواره لئو را به مدار زمین حمل کند.

این شرکت در حال توسعه یک سکوی پرتاب دیگر در پایگاه نیروی فضایی وندنبرگ(Vandenberg) در کالیفرنیا است، اما هنوز به آمادگی کامل نرسیده است.

این شرکت اخیراً برای اجاره «مجتمع پرتاب فضایی SLC)-14)» با دولت ایالات متحده مذاکره کرده است. با این حال، آماده‌سازی این مرکز برای پرتاب، حدود دو سال طول خواهد کشید، به این معنی که سکوی پرتاب «وندنبرگ» نیز تا سال ۲۰۲۸ آماده نخواهد شد.