۱۰ عملیات یمن با پهپادهای رادارگریز
تاريخ : هجدهم شهريور 1404 ساعت 12:51   کد : 399553
نیروهای مسلح یمن در ۴۸ ساعت گذشته عملیات تهاجمی خود، از جمله پرتاب پهپادهای رادارگریز را تشدید کرده‌اند. این پهپادها توانستند سیستم‌های راداری پیشرفته صهیونیستی را فریب داده و گیج کنند و با دقت به اهداف خود اصابت کنند.

به گزارش ایسنا، نیروی پهپادی ارتش یمن در ۴۸ ساعت گذشته ۱۰ عملیات متوالی علیه رژیم صهیونیستی انجام داد. پرتاب این تعداد پهپاد، پرواز آنها در مسافتی بیش از ۲۵۰۰ کیلومتر، غلبه بر سیستم‌های پدافند هوایی سه کشور، علاوه بر رژیم اشغالگر و اصابت دقیق آنها به اهدافشان تأیید می‌کند که یمن - به گفته کارشناسان نظامی - اکنون دارای فناوری مدرن و موتورهای هیدروژنی است که به آنها برد بیشتری می‌دهد و شناسایی و ردیابی آنها را دشوارتر می‌کند.

کارشناسان معتقدند که وزن سبک، قدرت مانور و قابلیت‌های رادارگریزی پهپادها، آنها را در زمره هواپیماهای رادارگریز قرار می‌دهد. سرتیپ «یحیی سریع» سخنگوی ارتش یمن هنوز نوع این پهپادها را مشخص نکرده است و همین موضوع نشان می‌دهد آنها مدل جدیدی هستند. عملیات فعلی قطعا آزمایش‌های میدانی هستند که صنعتگران نظامی یمن در راستای برنامه‌های توسعه‌ای انجام می‌دهند و طبق معمول، تا زمانی که اثربخشی آنها تأیید نشود و قابلیت‌های تاکتیکی و فنی آنها آزمایش نشود، فاش نمی‌شوند.

در مقابل، این عملیات‌ها باعث ایجاد زلزله سیاسی و نظامی در داخل رژیم دشمن شده است. تا جایی که برای کاهش تأثیر آن و حالت وحشت در میان اشغالگران، خبرنگار نظامی کانال ۱۲ رژیم صهیونیستی توضیحی به ظاهر عجیب ارائه داد و گفت: «کسانی که روی تجهیزات نظارت و حسگر رادار در نیروی هوایی اسرائیل کار می‌کردند، پهپادهای یمنی را به خوبی مدیریت نکردند و آنها را با دسته‌ای از پرندگان اشتباه گرفتند.»

شبکه خبری المسیره می‌نویسد، با این حال، محافل نظامی رژیم صهیونیستی این گفته را مضحک دانستند، اینکه چگونه پیشرفته‌ترین فناوری هوایی نظامی جهان می‌تواند شکست خود را با چنین بهانه‌ای توجیه کند؟

رسانه‌های دشمن هم در ابتدا این توجیه را پذیرفتند و گزارش کردند که «ظاهراً این اتفاق واقعاً افتاده است و با اینکه رادارها حساس هستند، آژیرها فعال نشده‌اند و اینطور تصور شده است که دسته‌ای از پرندگان در آسمان این منطقه در حال پرواز بوده‌اند.» با این حال، این رسانه‌ها با تعجب این پرسش را مطرح کردند که چرا فرماندهی جبهه داخلی منطقه اطراف خانه «ایال زامیر» رئیس ستاد را منطقه نظامی بسته اعلام کرد؟

المسیره می‌نویسد، با همه این توجیح‌ها، نتیجه برعکس بود و حتی نگرانی بیشتری را در جامعه صهیونیستی ایجاد کرد. بحث‌ها در جلسات نظامی، نقص و ناتوانی قابل توجهی را در مقابله با این نوع پهپاد نشان داد، که باعث شد نیروی هوایی رژیم صهیونیستی در آسمان فلسطین اشغالی به جستجوی آنها و رهگیری آنها بپردازد.

به گفته ناظران، اگرچه ارتش اشغالگر و رسانه‌های آن ادعا می‌کنند که برخی از آنها را رهگیری کرده‌اند، اما گزارش‌های میدانی آنچه سخنگوی رسمی نیروهای مسلح یمن اعلام کرد را تأیید می‌کند. این گزارش‌ها در نهایت منجر به حمله به فرودگاه رامون، یکی از فرودگاه‌های داخلی واقع در شمال ایلات در جنوب فلسطین اشغالی شد.

در حالی که ترس و اضطراب شهرک‌نشینان صهیونیست هنوز فروکش نکرده است، گزارش‌هایی از پرتاب پهپادهای یمنی دیگری منتشر شد. دشمن تلاش کرد این حادثه را پنهان کند، اما در نهایت اعلام کرد که سه پهپاد را شناسایی کرده است که ظرف نیم ساعت به سرزمین‌های اشغالی رسیده‌اند.

رسانه‌های دشمن تأیید کردند که «این پهپادها به سمت یک هدف خاص در حرکت بودند؛ همچنین سعی در گمراه کردن و گیج کردن پدافند هوایی صهیونیست‌ها داشتند، یا اینکه در جستجوی اهداف دیگر پراکنده می‌شدند، اما قرار بود این حملات یا یورش‌ها همزمان رخ دهند.»

این رسانه‌ها در ادامه گزارش کردند، هدف، حمله‌ به سمت «دیمونا» بوده و آژیرهای حمله‌ی هوایی در منطقه‌ دیمونا به صدا درآمده است. اما ارتش صهیونیستی ادعا کرد که «این صدا نتیجه‌ تشخیص اشتباه بوده، نه تشخیص یک پهپاد.»

در همین حال، خبرنگاران تلویزیونی رژیم صهیونیستی تأیید کردند که شاهد اظهارات سخنگوی نیروهای مسلح یمن در مورد هدف قرار دادن یک هدف حساس در منطقه‌ دیمونا بوده‌اند و این حمله با وجود پنهان‌کاری و سانسور رژیم، در حال رخ دادن است. این خبرنگاران گفتند که شاهد بلند شدن دود بوده‌اند.

در نهایت پس از یک ساعت بحث و جدل، فرماندهی جبهه‌ داخلی رژیم صهیونیستی بیانیه‌ای صادر کرده و اعلام کرد: «حادثه‌ نفوذ پهپاد پایان یافته است.» کانال ۱۲ رژیم صهیونیستی هم گزارش داد که ارتش «این پهپاد را رهگیری کرده است»، اما مشخص نکرد که آیا منطقه‌ اطراف خانه‌ زامیر همچنان یک منطقه‌ نظامی بسته است یا خیر.

خبرنگار خبرگزاری فرانسه هم گزارش کرد که صدای موشک‌های رهگیر را در آسمان این منطقه نشنیده است. با این وجود، ارتش اشغالگر اصرار دارد که بگوید چهارمین پهپاد شلیک شده از خاک یمن را رهگیری کرده است.