«گنبد طلایی» ۱۵۱ میلیاردی ترامپ کلید خورد
تاريخ :
چهارم مرداد 1404 ساعت 12:45
|
|
کد : 326615
|
دولت ترامپ پروژه «گنبد طلایی» با بودجه پیشنهادی ۱۵۱ میلیارد دلار را کلید زد؛ طرحی دفاعی مشابه گنبد آهنین رژیم صهیونیستی. غولهای نظامی، فضایی و استارتآپها برای بهرهبرداری از این بودجه صف کشیدهاند.
به گزارش ایسنا، آمریکا روند خرید ۱۵۱ میلیارد دلاری برای پروژه «گنبد طلایی» ترامپ را آغاز کرد و پیمانکاران دفاعی و استارتآپها برای کسب سود کلان از این پروژه دفاع موشکی صف کشیدهاند.
در حالی که روند خرید برای یکی از پرهزینهترین و جاهطلبانهترین طرحهای دفاعی تاریخ آمریکا آغاز شده است، دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا قصد دارد تا سقف ۱۵۱ میلیارد دلار برای فناوریهای زیربنایی پروژه «گنبد طلایی» هزینه کند.
آژانس دفاع موشکی آمریکا روز جمعه اعلام کرد که بهزودی از شرکتها خواهد خواست تا پیشنهادهای خود را برای یک «سیستم دفاعی پیشرفته و چندبخشی» ارائه دهند؛ سیستمی که توانایی شناسایی و خنثیسازی تهدیدات در تمام مراحل پرواز موشکهای بالستیک، هایپرسونیک و کروز را داشته باشد.
طبق برنامهای که با عنوان «دفاع لایهای نوآورانه داخلی مقیاسپذیر» یا به اختصار «شیلد» شناخته میشود، دولت واشنگتن قصد دارد طی ۱۰ سال این ۱۵۱ میلیارد دلار را در قالب قراردادهای مختلف هزینه کند. این مبلغ شامل هزینههای تحقیق و توسعه، امنیت سایبری، طراحی و مونتاژ سلاحها و خدمات دیگر است.
در صورت تخصیص نهایی این بودجه، سود کلانی نصیب استارتآپهای فناوری فضایی و دفاعی و همچنین پیمانکاران سنتی دفاعی خواهد شد.
دونالد ترامپ وعده داده که ۱۷۵ میلیارد دلار برای این سامانه که شبیه «گنبد آهنین» رژیم صهیونیستی است هزینه خواهد کرد و قول داده آن را در مدت سه سال عملیاتی کند اما تحلیلگران مستقل نسبت به بودجه پیشنهادی و جدول زمانی این پروژه ابراز تردید کردهاند.
دفتر بودجه کنگره در ماه مه تخمین زده که یک سامانه مشابه «گنبد طلایی» ممکن است در مدت بیست سال تا ۵۴۲ میلیارد دلار هزینه داشته باشد. طرح اصلی ترامپ با عنوان «لایحه بزرگ و زیبا» فقط ۲۵ میلیارد دلار بودجه اولیه برای این پروژه در نظر گرفته، همراه با چند میلیارد دیگر برای فناوری دفاع موشکی.
به گزارش فایننشال تایمز، چندین شرکت پیش از فراخوان رسمی روز جمعه، برای کسب قراردادهای این طرح صف بستهاند؛ اقدامی که یکی از نخستین مراحل یک فرآیند طولانی خرید دولتی است.
هوراسیو روزانسکی، مدیرعامل شرکت «بوز آلن همیلتون» (Booz Allen Hamilton) روز جمعه به تحلیلگران گفت که این شرکت فناوری و مشاوره میتواند «نقشهای متعددی» در پروژه گنبد طلایی ایفا کند و در «روند خرید که در حال اوجگیری است» مشارکت دارد.
پیمانکار دفاعی «ال۳هریس» (L۳Harris) این هفته اعلام کرد که تأسیسات تولیدی خود را برای پاسخگویی به تقاضای گنبد طلایی گسترش داده است؛ همزمان گروههای هوافضا و دفاعی چون «نورثروپ گرومان» (Northrop Grumman)، «آرتیایکس» (RTX) و لاکهید مارتین نیز علاقه خود را برای همکاری با دولت آمریکا در این پروژه ابراز کردهاند.
شرکت اسپیسایکس متعلق به ایلان ماسک که در حوزه پرتاب ماهوارهها در آمریکا پیشتاز است، احتمالاً با وجود اختلافات علنی ماسک با ترامپ، از این پروژه منتفع خواهد شد.
رئیسجمهور آمریکا به تازگی انکار کرد که دولتش قصد آسیب زدن به کسبوکارهای میلیاردر معروف را داشته باشد. این پس از انتشار گزارشهایی بود مبنی بر اینکه دولت واشنگتن بهدنبال جایگزینی برای اسپیسایکس است چون ماسک علیه ترامپ موضع گرفته بود. رئیسجمهور آمریکا گفت که میخواهد شرکتهای ماسک «شکوفا شوند.»
|