تقویت انسجام ملی از طریق گفت‌وگوی ملی
تاريخ : چهارم مرداد 1404 ساعت 08:43   کد : 326580
نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس هفتم گفت: تقویت انسجام ملی از طریق گفت و گوی ملی ایجاد می شود و نتیجه‌اش کاهش بحران‌ها و چالش‌های اجتماعی ، اقتصادی و حاکمیتی و کنترل موثر فساد، فقر و بی عدالتی است.

جواد آرین‌منش در گفت‌وگو با ایسنا، در تشریح دلایل ضرورت ایجاد و تقویت اتحاد و انسجام ملی بین گروه‌های سیاسی و مذهبی متفاوت در شرایط جنگی، گفت: یکی از مهمترین مسائلی که امروز نیاز جامعه ماست، همگرایی و انسجام ملی است و در چنین شرایطی ضرورت تقویت همبستگی در شرایط بحرانی بیش از مواقع عادی است.

نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس هفتم ادامه داد: ایجاد چنین همگرایی نیازمند توجه به مولفه های مختلف از جمله مشارکت‌های اجتماعی و ایجاد فرصت برای مشارکت مردم در امور مختلف است که از ظرفیت تقویت همبستگی ملی برخوردار است. همچنین توسعه عدالت اجتماعی، ایجاد فرصت‌های برابر برای مردم، حل مشکلات اقتصادی و معیشتی و کاهش نابرابری‌های اجتماعی و حمایت از اقشار آسیب پذیر نیز تاثیر زیادی در ایجاد و تقویت انسجام ملی دارد.

وی تاکید کرد: توجه به نهادها و تشکل‌های مدنی و مشارکت دادن آنان در امور سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و تصمیم گیری‌ها و پشتیبانی از نهادهای مدنی و ایجاد شفافیت در امور مربوطه در تقویت و تثبیت همبستگی ملی تاثیرگذار است. از آنجا که رسانه‌ها در تقویت همبستگی مردم نقش بی بدیلی دارند، از این رو آزادی ارتباطات و اطلاعات و توسعه زیرساختهای ارتباطی و رسانه‌ای با توجه جدی به نقش محوری شبکه های اجتماعی می تواند تاثیر مضاعفی داشته باشد.

نماینده مردم مشهد در مجالس هفتم و هشتم افزود: مدیریت تنش‌ها و اختلافات اجتماعی، سیاسی و حل مسالمت آمیز آنها در کنار استفاده از مکانیزم گفت‌وگو و میانجیگریِ اشخاص و نهادهای مرجع تاثیر بسزایی در زدوده شدن اختلافات و تقویت همبستگی دارد.

آرین منش تقویت بنیان خانواده ها از طریق رفع موانع شغلی و ازدواج جوانان، از بین بردن نابرابری‌ها و بی عدالتی‌های اجتماعی و اقتصادی، پرهیز از سیاست‌های تبعیض آمیز و دوری از دامن زدن به اختلافات فرهنگی را نیز در ایجاد همبستگی و انسجام ملی موثر دانست.

وی توسعه گفت‌وگوی ملی را موجب تقویت انسجام ملی بین جریان‌های مذهبی و سیاسی دانست و افزود: گفت‌وگوی ملی یکی از مفاهیم مهم و کلیدی در جوامع مردم نهاد است که می تواند به نزدیک شدن افکار و سلایق، تفاهم و همفکری بین اقشار مختلف تبدیل شود. اهمیت این مسئله دلایل متعددی دارد که در صورت حرکت کردن در این مسیر می توان به کاهش بحران‌ها و چالش‌های اجتماعی و اقتصادی و حاکمیتی و کنترل موثر فساد و فقر و بی عدالتی امیدوار شد. با توسعه و فراگیر کردن گفت‌وگوی ملی می توان به هدف تقویت انسجام ملی جامع عمل پوشاند و اعتماد عمومی را جلب و از بسیاری از بحران ها جلوگیری کرد.