متحدان کلیدی آمریکا از نامه‌های تعرفه‌ای شوکه شدند
تاريخ : هجدهم تير 1404 ساعت 09:41   کد : 315629
نامه‌های تعرفه‌ای رئیس‌جمهور آمریکا که چندین کشور، از جمله متحدان کلیدی خود را تهدید به اعمال تعرفه سنگین کرده، به «شوک» و «تاسف» این کشورها منجر شده است که پیش از این، نسبت به دستیابی به نتایج مطلوب مذاکرات ابراز خوش‌بینی می‌کردند.

به گزارش ایسنا، طبق گزارش رسانه‌های محلی، شیگرو ایشیبا، نخست‌وزیر ژاپن اظهار کرد: آخرین اعلامیه تعرفه ترامپ «واقعا تاسف‌بار» است، اما تاکید کرد که به مذاکرات با دولت آمریکا ادامه خواهد داد.

ژاپن جزو دو کشوری بود که شاهد افزایش نرخ تعرفه «متقابل» اعلام شده ترامپ در آوریل بود و طبق اعلام کاخ سفید، واردات ژاپن به آمریکا از اول آگوست، با ۲۵ درصد تعرفه مواجه خواهد شد که بالاتر از ۲۴ درصدی است که قبلا اعلام شده بود.

ایشیبا در جلسه‌ای با وزرای کابینه خود در مورد استراتژی ژاپن در مورد تعرفه‌ها خاطرنشان کرد که دولت ترامپ طرحی را برای ادامه مذاکرات تا ضرب‌الاجل آگوست پیشنهاد کرده است و ادامه داد: ترامپ نسخه‌ای از نامه‌های تعرفه‌ای خود در شبکه اجتماعی «تروث سوشال» منتشر کرده و گفته است که بر اساس پاسخ ژاپن، محتوای نامه می‌تواند اصلاح شود.

خبرگزاری «یونهاپ» نیز با استناد به بیانیه‌ای از وزارت تجارت، صنعت و انرژی کره جنوبی گزارش کرد که رهبران این کشور متعهد شده‌اند مذاکرات تعرفه‌ای با دولت ترامپ را برای «حل سریع ابهامات تجاری» تسریع کنند. ترامپ تعرفه کلی ۲۰ درصدی بر واردات از این کشور را اعلام کرد که نسبت به سطح تعرفه «متقابل» اعلام شده آوریل تغییری نکرده است. یئو هان-کو، وزیر تجارت کره جنوبی در دیدار با هاوارد لوتنیک، وزیر بازرگانی آمریکا، از واشنگتن خواسته است که تعرفه‌های خودرو، فولاد و سایر کالاها را برای شرکت‌های کره‌ای کاهش دهد.

پیچای چونهاواجیرا، وزیر دارایی تایلند گفت: از آخرین نرخ تعرفه، کمی شوکه شده، اما مطمئن است که این نرخ به سطوح مشابه سایر کشورها کاهش خواهد یافت. تایلند با تعرفه ۳۶ درصدی بر صادراتش به آمریکا مواجه شده که یکی از بالاترین نرخ‌ها در میان ۱۴ کشوری است که ترامپ از آنها نام برد و نسبت به سطح تعرفه‌های اعلام شده در آوریل، بدون تغییر باقی مانده است.

مالزی که شاهد افزایش نرخ تعرفه خود به ۲۵ درصد در مقایسه با ۲۴ درصد تهدید شده قبلی بود، اعلام کرد که به تعامل با آمریکا ادامه خواهد داد. وزارت سرمایه‌گذاری، تجارت و صنعت مالزی در بیانیه‌ای اعلام کرد: مالزی متعهد به ادامه تعامل با آمریکا برای دستیابی به توافق تجاری متعادل، سودمند و جامع برای هر دو طرف است.

شبکه سی‌ان‌بی‌سی گزارش کرد، در خارج از آسیا، سیریل رامافوسا، رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی در بیانیه‌ منتشر شده در شبکه اجتماعی ایکس، با نرخ تعرفه ۳۰ درصدی مخالفت کرد. رامافوسا گفت: این تعرفه، نمایش دقیقی از داده‌های تجاری موجود نیست و افزود که ۷۷ درصد از کالاهای آمریکایی با تعرفه صفر وارد این کشور شده‌اند. وی گفت: آفریقای جنوبی به تلاش‌های دیپلماتیک خود برای رابطه تجاری متعادل‌تر و سودمندتر برای هر دو طرف با آمریکا، ادامه خواهد داد.

دبورا المز، رئیس سیاست تجاری در اندیشکده «بنیاد هینریچ» گفت: به نظر می‌رسد تلاش‌های مذاکره‌ای کشورها با ترامپ تاثیر کمی بر نتیجه داشته است و افزود: برخورد آمریکا با اعضای آسه‌آن که برای تهیه بسته‌ها سخت تلاش کردند، تقریبا مشابه برخورد با کشورهایی بود که برای مذاکره به واشنگتن دی‌سی سفر کردند یا برای ملاقات دعوت نشدند. وی افزود: ترامپ ممکن است هنوز هم به دلیل نگرانی از زنجیره‌های تامین منطقه‌ای که شامل محصولات چین است، کشورهای آسیایی را هدف قرار دهد.

ترامپ روز دوشنبه در مجموعه‌ای از پست‌های شبکه اجتماعی، تصاویری از نامه‌هایی را که جزئیات نرخ‌های جدید تعرفه را برای بیش از ۱۲ کشور شرح دادند، به اشتراک گذاشت و زمینه را برای مذاکرات بیشتر قبل از مهلت تمدید شده اول آگوست فراهم کرد. این نامه‌ها نشان داد که آمریکا می‌تواند تعدیل سطوح جدید تعرفه را در نظر بگیرد.