اصفهان با تکیه بر معادن غیرفلزی، استان پیشرفتهای است
به گزارش صنعت نیوز، معاون اکتشاف سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور گفت: اصفهان از نظر معدن و همچنین فراوری معدن ظرفیت خوبی دارد و با توجه به اینکه بر معادن غیرفلزی متمرکز شده، استانی پیشرفتهای است.
تاريخ :
بيست و هشتم آبان 1401 ساعت 15:43
|
|
کد : 271565
|
به گزارش صنعت نیوز، معاون اکتشاف سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور گفت: اصفهان از نظر معدن و همچنین فراوری معدن ظرفیت خوبی دارد و با توجه به اینکه بر معادن غیرفلزی متمرکز شده، استانی پیشرفتهای است.
آقای محمدباقر دری در حاشیه هشتمین نشست گروه کارشناسان معدنی کشورهای عضو، درباره برگزاری هشتمین دوره اجلاس اکو، افزود: کشورهای عضو اکو مسائل مشترکی برای همکاری دارند، چراکه بعضا همسایه و شباهتهای اقتصادی با یکدیگر دارند.
وی با اشاره به وضعیت اکتشاف در کشور، گفت: سازمان زمین شناسی از بدو تاسیس تا امروز کارهای زیادی انجام داده و اقدامات خوبی در این زمینه در شرکتهای دولتی و خصوصی صورت گرفته، اما این کارها به هیچ وجه کافی نیست و اساس هر کار اکتشافی مقیاس کار است.
دری افزود: سازمان زمین شناسی در حال حاضر در مقیاس یکصد هزار کار کرده که این مقیاس (اشل) اکتشاف بیشتر اشل شناسایی است و در حقیقت پیگیری و اکتشافات بعدی، کمتر در سازمان زمینشناسی انجام شده است.
معاون اکتشاف سازمان زمین شناسی کشور اضافه کرد: در حقیقت سیاست سازمان از یکصد هزار به یک پنجاه هزار تبدیل شده که در این پهنه از شناسایی به پیجویی میرسیم و اکتشاف را از سطح به عمق میبریم، کاری که پیش از این در کشور کمتر انجام شده بود و بنا بر همین سیاست سازمان زمین شناسی یک تجمعسازی داشته است و طرحی در سه لایه زمین شناسی، ژئو شیمی و اکتشافات سیستمی در کشور انجام داده است.
وی گفت: این کار را در خراسان جنوبی آغاز کردیم و ادامه کار را در کردستان و جنوب آذریاجان غربی و شرقی انجام دادیم و منتظر تقسیم بندی نمونهها هستیم و برای ادامه کار در زمستان در استان قم و ایلام مرکزی تمرکز کردهایم و این طرح در برنامهای، ۴۲۰ پهنه را طی سه سال در کل کشور پوشش میدهد.
دری با بیان اینکه در دنیا کشوری که از نظر صنعتی سنجیده میشود، کشوری است که از نظر غیرفلزی پیشرفته است که در حوزه سنگهای غیرفلزی و ساختمانی رتبه بالایی داشته باشد، تاکید کرد: اصفهان از نظر معدن و همچنین فراوری معدن طرفیت خوبی دارد و با توجه به اینکه بر معادن غیرفلزی متمرکز شده، استان پیشرفتهای است.
معاون زمین شناسی سازمان زمین شناسی کشور نیز درباره پهنههای معدنی کشور، گفت: تا به امروز تمام همه اطلاعات معدنی ما بهطور پراکنده و بهصورت محلی بود، اما از سال گذشته با دستور وزیر صمت و با برنامهریزی منسجم با عنوان طرح تحولی این وظیفه بر عهده سازمان زمین شناسی قرار گرفت.
جعفر عمرانی با اشاره به تعیین برخی اولویتها در ایران، افزود: هر طرح حداقل در بیست برگ و در سه لایه زمین شناسی، اکتشاف سیستمی و ژئوشیمی انجام میشود و نتایج بهصورت گزارش مفصل به وزارتخانه ارسال میشود.
به گفته معاون زمین شناسی سازمان زمین شناسی کشور، این کار در قالب تفاهمنامه امضا شده بین سازمان زمین شناسی، معاونت معدنی وزارت صمت و ایمیدرو انجام شده است.
وی افزود:در این طرح اطلاعات پایه خوبی را در حوزه معدن کشور ایجاد میکنیم و تا به امروز به خوبی پیش رفتهایم و سال گذشته توانستیم هر نقشه را در طول یک سال نهایی کنیم، در حالی که به طور معمول این کار در مدت سه سال انجام میشود.
عمرانی درباره اولویت اکو در حوزه محیط زیست و در زمان بهرهبرداری از معادن، گفت: محیط زیست یکی از شاخصههای مدنظر سازمان اکو است و این موضوع در کنار ظرفیتهای معدنی و پهنههای معدنی قرار دارد.
|